Nar ekşisi, nar meyvesinin suyunun kaynatılarak suyunun uçurulmasıyla yapılır.
Geleneksel yöntemlerde, bu işlemde açıkta 100 derecede kaynayan nar, modern yöntemlerde, vakum altında 58 derecede içindeki meyve şekeri karamelize olmadan ve yanmadan besin değeri korunarak hazırlanır.
Yüksek ısıya maruz kalan nar ekşisinde meydana gelen HMF ( Hidroksimetil Furfural, kansorejen madde ) olması gereken değerin üstüne çıkıyor. Türk Gıda Kodeksinde verilen limit 75mg/kg dır. Yüksek ısıda bu oran 5000 mg/kg a kadar çıkıyor.
Modern yöntemlerle vakum altında üretilen nar ekşimizi, sağlığını önemseyen tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz.
Naturel Nar Ekşimiz herhangi bir koruyucu ve katkı içermez.
Nar sosu değil gerçek nar ekşisidir.
Ayşe Kutay –
Uzun süredir kullanıyorum doğallığından lezzettinden ve mağazanın paketlemedeki inanılmaz özeninden çok mutluyum
neslihan ayyıldız –
süper gerçekten çok doğal çok lezzetli harika ürün
ozgen.senel (doğrulanmış kullanıcı) –
Çok lezzetli ve doğal ürün. Harika paketleme.